Sjaak Schuit clubkampioen!

Met een sportieve, maar overtuigende remise tegen Menno van  ’t Veld is Sjaak Schuit winnaar geworden van de nacompetitie 2013-2014. Menno moest winnen om kampioen te worden en speelde daarom vol op de aanval. In hoog tempo werd in de opening een pion en een stuk geofferd. Sjaak liet zich niet van de wijs brengen en boog zijn achterstand in ontwikkeling en positie knap om in een uiteindelijk tot winst te voeren eindspel met een pion meer.

Zie ook de rubriek ‘de wereld op 64 velden’; eind van een seizoen.

Seizoen weer begonnen

Inmiddels is de herfst begonnen en daarmee ook de interne competitie! Net als vorig jaar wordt het uiteindelijke kampioenschap bepaald door het houden van een nacompetitie. Daarin spelen de bovenste vier spelers een volledige competitie. De start is zes ronden voor het eind van het seizoen, dus ergens in maart; definitieve datum volgt.

Bedum2 verliest eerste duel.

Bedum2 heeft met 1-3 verloren van DAC3 in de eerste wedstrijd van de NOSBO competitie. Dat is een onverwachte tegenvaller voor de vier schakers met op papier een hogere rating. Een wedstrijdverslag is te vinden onder de rubriek ‘de wereld op64 velden’, met als titel: ‘Schakers zijn gekke mensen, maar verder ongevaarlijk’, geschreven door de verhalenverteller Menno Peterson.