Enerverend vervolg van het schaakseizoen op komst

Direct na de winterstop wacht de Schaakclub Bedum een enerverend vervolg van het schaakseizoen Op 10 januari zal blijken wie van de twee koplopers zich winnaar van de eerste helft van de interne competitie mag noemen en zich daarmee plaatst voor de tweekamp om het clubkampioenschap.

Direct de twee weken daarna volgen een uitwedstrijd tegen Lewenborg 1 en de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Leek 1. En alsof dat nog niet genoeg is gaat het 2e bekerteam op 31 januari zijn krachten meten met het bekerteam van Lewenborg en is Bedum 1 op 14 feb. gastheer voor Sissa 2.Tussen al dat competitiegeweld door is er ook vrijwel iedere dinsdagavond vanaf 10 januari (zie jaaragenda) volop gelegenheid voor het interne clubschaken. Ook niet-leden die hiervan willen meegenieten en eens willen meedoen zijn van harte welkom, om 19:45 binnenlopen in De Meenschaar is voldoende.

Start nieuw schaakseizoen met een schaak-off voor iedereen

Het nieuwe schaakseizoen gaat weer beginnen! Op dinsdagavond 13 september vanaf 20 uur staat de Schaakclub Bedum open voor alle schaakliefhebbers (leden net zo goed als niet-leden) die andere schaakliefhebbers willen ontmoeten en met hen graag fysieke partijen rapid (3 rondes van 20 min + 5 sec p.p.) willen spelen. Dit grootste schaaktoernooi van Nederland ( https://schaakoff.nl ) is in 2022 voor het eerst ook in Bedum!

Deelname kan zolang er plaatsen zijn en is gratis. Vooraf inschrijven is wel nodig en kan t/m 11 sept. via https://sport.nl/sportactiviteit-detail?id=418573 .

Vanaf 20 september start de gewone competitie. Ook dan zijn gasten welkom om één of enkele avonden vrijblijvend mee te spelen, om 19:45 in De Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum.

Snelschaak afsluiting van het seizoen 21/22

Voor alle leden en belangstellenden die wel (weer) eens een live snelschaaktoernooi willen spelen is dinsdag 17 mei een avond om in je agenda te zetten. Dat is ook de afronding van het seizoen 2021-2022. Wie dan om 19:45 uur aanwezig is in De Meenschaar kan kosteloos meedoen aan snelschaakpartijen (5 min. + 3 sec bedenktijd). Er worden tot de pauze om 22:00 uur partijen gespeeld waarmee poules worden vastgesteld, Wie wil kan dan na de pauze in 6 snelschaakpartijen proberen kampioen van zijn/haar poule te worden.

Voor deze avond hoef je je niet aan te melden, gewoon op tijd binnen komen lopen is voldoende!

Bedum behaalt eerste plaats!

In de aangepaste Nosbo competitie 2021-2022 heeft het zestal van Bedum de eerste plaats behaald in de eerste klasse A. Alle wedstrijden werden gewonnen! De tegenstanders waren DAC1, Leek2, van der Linde1 en Groninger Combinatie4. Op 13 mei wordt gespeeld tegen Assen2 om het kampioenschap van de eerste klasse.

Winterstop voorbij

Hoewel er nog weinig winterse omstandigheden zijn geweest heeft de competitie zich toch thuis achter het bord afgespeeld. Vanaf 25 januari mag er weer op locatie, De Meenschaar worden gespeeld. Wel nog met de ‘gebruikelijke’ beperking. Kijk onder de menuknop Locatie naar het bijgestelde Coronaprotocol.

Competitie 2021-2022 begonnen

De schaakvereniging Bedum is het seizoen 2021-2022 in hybride vorm begonnen. Er kan op de dinsdagavond zowel weer in de Meenschaar worden geschaakt alsook online via Lichess. Voor het live schaken wordt een corona protocol gebruikt (zie het menu onder Locatie). De eerste ervaringen zijn positief, er wordt weer volop geschaakt.

Ben je nog geen lid, maar wil je wel meedoen? Neem dan contact op met de secretaris van de vereniging via secretaris@schaakverenigingbedum.nl .

Winnaar lentetoernooi bekend

Dit seizoen werd voor het eerst een lentetoernooi gespeeld omdat de gebruikelijke competitie eerder was afgelopen. De finale om het kampioenschap wordt namelijk pas in september gespeeld. De winnaar van het lentetoernooi is geworden: Roelof Kroon. Op de tweede plaats eindigde Menno van ’t Veld en Alex van den Berg en Antoon Wever werden gedeeld derde.

Het seizoen 2020-2021 is nu afgelopen, in september beginnen we weer en wellicht achter gewone houten borden!