Bedum bereikt bekerfinale 1650!

In de halve finale van de NOSBO bekercompetitie voor teams met een rating tot 1650 ontving Bedum op 4 april De Paardensprong uit Groningen. In de reguliere speeltijd van 75 min + 30 sec/zet bleef de stand gelijk met twee remises, winst aan het derde bord en verlies op het vierde bord, 2-2. In de daarna noodzakelijke extra snelschaakronde waren winst en verlies weliswaar anders verdeeld, maar de stand gelijk, 2-2. De reguliere score op de hogere borden gaf daarna reglementair de doorslag.
Carsten, Gerard, Johan en Frits wisten zo nipt Bedum te plaatsen voor de finale die op vrijdag 9 juni in Assen gespeeld gaat worden tegen de Groninger Combinatie.
De voorzitter van de NOSBO, Jan van Os, was getuige van dit spektakel. Zijn verslag staat hier:
https://nosbo.nl/senioren/competitie-senioren/976-bedum-zonder-te-winnen-naar-de-bekerfinale

Een overzicht van het strijdtoneel aan het eind van de snelschaakronde.

Foto Schaakclub Bedum

Droevig bericht

De schaakvereniging heeft het droevige bericht ontvangen van het overlijden van oud-voorzitter en oud-clubkampioen Sjaak Schuit. Op een te jonge leeftijd heeft hij moeten accepteren wat hij niet kon veranderen.

Zijn gedreven, onnavolgbare maar ook sportieve speelwijze en zijn inzet voor de vereniging zijn onvergetelijk. Sjaak zal worden gemist.

Bedum bekert door!

In de tweede ronde van de NOSBO bekercompetitie voor teams met een rating van max. 1650 heeft Bedum Leeuwenborg verslagen. Dat is een knappe prestatie want de stadjers zijn in de regel een stuk sterker. Door het viertal Gerard, Henny, Carsten en Emiel werd geen enkele partij verloren. Leeuwenborg werd met 3,5 – 1,5 verslagen.

Enerverend vervolg van het schaakseizoen op komst

Direct na de winterstop wacht de Schaakclub Bedum een enerverend vervolg van het schaakseizoen Op 10 januari zal blijken wie van de twee koplopers zich winnaar van de eerste helft van de interne competitie mag noemen en zich daarmee plaatst voor de tweekamp om het clubkampioenschap.

Direct de twee weken daarna volgen een uitwedstrijd tegen Lewenborg 1 en de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Leek 1. En alsof dat nog niet genoeg is gaat het 2e bekerteam op 31 januari zijn krachten meten met het bekerteam van Lewenborg en is Bedum 1 op 14 feb. gastheer voor Sissa 2.Tussen al dat competitiegeweld door is er ook vrijwel iedere dinsdagavond vanaf 10 januari (zie jaaragenda) volop gelegenheid voor het interne clubschaken. Ook niet-leden die hiervan willen meegenieten en eens willen meedoen zijn van harte welkom, om 19:45 binnenlopen in De Meenschaar is voldoende.

Start nieuw schaakseizoen met een schaak-off voor iedereen

Het nieuwe schaakseizoen gaat weer beginnen! Op dinsdagavond 13 september vanaf 20 uur staat de Schaakclub Bedum open voor alle schaakliefhebbers (leden net zo goed als niet-leden) die andere schaakliefhebbers willen ontmoeten en met hen graag fysieke partijen rapid (3 rondes van 20 min + 5 sec p.p.) willen spelen. Dit grootste schaaktoernooi van Nederland ( https://schaakoff.nl ) is in 2022 voor het eerst ook in Bedum!

Deelname kan zolang er plaatsen zijn en is gratis. Vooraf inschrijven is wel nodig en kan t/m 11 sept. via https://sport.nl/sportactiviteit-detail?id=418573 .

Vanaf 20 september start de gewone competitie. Ook dan zijn gasten welkom om één of enkele avonden vrijblijvend mee te spelen, om 19:45 in De Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum.

Snelschaak afsluiting van het seizoen 21/22

Voor alle leden en belangstellenden die wel (weer) eens een live snelschaaktoernooi willen spelen is dinsdag 17 mei een avond om in je agenda te zetten. Dat is ook de afronding van het seizoen 2021-2022. Wie dan om 19:45 uur aanwezig is in De Meenschaar kan kosteloos meedoen aan snelschaakpartijen (5 min. + 3 sec bedenktijd). Er worden tot de pauze om 22:00 uur partijen gespeeld waarmee poules worden vastgesteld, Wie wil kan dan na de pauze in 6 snelschaakpartijen proberen kampioen van zijn/haar poule te worden.

Voor deze avond hoef je je niet aan te melden, gewoon op tijd binnen komen lopen is voldoende!

Bedum behaalt eerste plaats!

In de aangepaste Nosbo competitie 2021-2022 heeft het zestal van Bedum de eerste plaats behaald in de eerste klasse A. Alle wedstrijden werden gewonnen! De tegenstanders waren DAC1, Leek2, van der Linde1 en Groninger Combinatie4. Op 13 mei wordt gespeeld tegen Assen2 om het kampioenschap van de eerste klasse.