Bedum 2 wint met 4-0 van Sissa 7.

Een niet vaak voorkomende uitslag in de Nosbo competitie: 4-0. Dat resultaat haalde het tweede team van Bedum op vrijdag 11 april tegen het damesteam van Sissa. Met 4-0 winnen was ook nodig wilde Bedum nog kans maken op de kampioenstitel. Het bleek echter niet voldoende. Doordat het team van Sissa 6 ook won werd de achterstand in bordpunten niet meer weggewerkt. Overigens wil 4-0 niet zeggen dat het een makkie was. Frits, Jaap, Menno (senior) en Menno (medior) moesten zeer geconcentreerd en aanvallend spelen. Op vrijdagavond is dat een riskante aangelegenheid. Met deze laatste ronde besluit Bedum 2 een prima Nosbo seizoen waarin weer is meegespeeld om het kampioenschap. Hulde, met dank ook aan Hennie, Daan en Klaas.

Nosbo-teams winnen thuiswedstrijd

Zowel het eerste team van schaakvereniging Bedum, als het tweede heeft in de Nosbo competitie op dinsdag 14 januari 2014 de winst behaald. Het tweede team speelde voor het eerst in het bestaan tegen Ter Apel1. De winst werd binnengehaald doordat Menno Peterson zijn tegenstander dwong tot nadenken, lang nadenken, te lang nadenken. Door het vallen van de vlag werd het uiteindelijk 2,5 – 1,5 voor Bedum2. Door deze uitslag staat Bedum2 op de vierde plaats en kan  nog serieus meespelen voor het kampioenschap.

Het eerste team speelde tegen de buren uit Ten Boer. Hier was het Luuk Hofstra die zorgde voor het winstpunt. 5 -3 Is een keurige uitslag waardoor Bedum1 op de zesde plaats van de eerste klasse komt. Kampioen worden is een mogelijkheid, maar belangrijker is dat Bedum niet in de gevaarlijke degradatiezone komt.

De derby tegen Ten Boer leverde nog iets op: de gezamenlijke wisselbeker voor sterkste van de twee. Bedum kan zijn naam laten bijschrijven op deze werkelijk prachtige beker van bijna een halve meter! DSC_0881

Bedum2 verliest eerste duel.

Bedum2 heeft met 1-3 verloren van DAC3 in de eerste wedstrijd van de NOSBO competitie. Dat is een onverwachte tegenvaller voor de vier schakers met op papier een hogere rating. Een wedstrijdverslag is te vinden onder de rubriek ‘de wereld op64 velden’, met als titel: ‘Schakers zijn gekke mensen, maar verder ongevaarlijk’, geschreven door de verhalenverteller Menno Peterson.