Simultaanschaakavond

Zomaar tussendoor in het schaakseizoen, een simultaanavond!? Of nee, niet zomaar. Twee van onze leden die hun relatief lange afstand naar Bedum te bezwaarlijk zijn gaan vinden, ons oudste lid en ons enig lid uit Drenthe, wilden niet zomaar met de stille trom vertrekken. De jongere van de twee, Menno senior, opperde als afscheid wel een schaaksimultaanavond mogelijk te willen maken, hij wist ook een schaker met goede reputatie die zo’n simultaan zou kunnen geven. Zo trad op 19 maart om 20 uur Christofoor Baljon aan om het op te nemen tegen 16 leden tegelijk.

De clubleden hebben het Christofoor niet gemakkelijk gemaakt, want om 23:30 was vrijwel iedereen nog in de wedstrijd. Toch wist hij overzicht te houden op 1024 velden, want uiteindelijk waren er maar drie spelers hem te sterk af. Omdat de clubspelers 16x zoveel denktijd hadden als de simultaangever gaf dat de leden tussendoor gelegenheid om met elkaar en met de leden op de publieke tribune (jawel!) even bij te praten.

Als club danken we Menno senior en Christofoor voor het mogelijk maken van dit evenement en hopen we ook Jaap bij gelegenheden weer te kunnen verwelkomen op bijzondere clubavonden.

Dat er door iedereen diep maar ook met genoegen werd nagedacht behoeft bij onderstaande sfeerimpressie geen nadere uitleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *